1
|
výrobce musí být členem VOC Znojmo, z.s. |
2
|
povoleny jsou pouze odrůdy Sauvignon, Ryzlink rýnský, Veltlínské zelené a jejich cuveé |
3
|
hrozny musí pocházet z registrovaných vinic |
4
|
hrozny musí mít nejméně 19° NM |
5
|
výnos nesmí překročit 2,5 kg na keř |
6
|
školení vína nesmí probíhat metodou „barikování“ |
7
|
vína nesmí být vyrobena metodou dlouhodobého zrání na kvasničných kalech |
8
|
jablečno-mléčná fermentace je povolena |
9
|
zbytkový cukr ve víně je povolen do 15g/l |
10
|
obsah alkoholu ve víně je omezen na maximálně 13,9% objemových |
11
|
vína musí výrazně vykazovat typické senzorické vlastnosti Znojemské podoblasti |
Značení VOC přináší spotřebiteli jasně čitelné informace. Tím nejdůležitějším, podle kterého identifikujete každou láhev, je páska kolem hrdla.