Podmínky pro zařazení vín do VOC Znojmo

1

Výrobce musí být členem VOC Znojmo, z.s.

2

Povoleny jsou pouze odrůdy Sauvignon, Ryzlink rýnský, Veltlínské zelené a jejich cuvée.

3

Hrozny musí pocházet z registrovaných vinic ze Znojemské vinařské podoblasti.

4

Hrozny musí mít nejméně 19° NM.

5

Výnos nesmí překročit 2,5 kg na keř.

6

Školení vína nesmí probíhat metodou „barikování“.

7

Vína nesmí být vyrobena metodou dlouhodobého zrání na kvasničných kalech.

8

Jablečno-mléčná fermentace je povolena.

9

Zbytkový cukr ve víně je povolen do 15 g/l.

10

Obsah alkoholu ve víně je omezen na maximálně 13,9 % objemových.

11

Vína musí výrazně vykazovat typické senzorické vlastnosti Znojemské vinařské podoblasti.
Značení VOC přináší spotřebiteli jasně čitelné informace. Tím nejdůležitějším, podle kterého identifikujete každou láhev, je páska kolem hrdla.

VOC Znojmo
Projekt je realizován s podporou Fondu:
Partneři:
Jihomoravský kraj
Svaz vinařů ČR
Člen destinační společnosti:
ZnojmoRegion