Podmínky pro zařazení vín do VOC Znojmo VOC - vína originální certifikace Znojmo
VOC Znojmo

Podmínky pro zařazení vín do VOC Znojmo

1

výrobce musí být členem VOC Znojmo, z.s.

2

povoleny jsou pouze odrůdy Sauvignon, Ryzlink rýnský, Veltlínské zelené a jejich cuveé

3

hrozny musí pocházet z registrovaných vinic

4

hrozny musí mít nejméně 19° NM

5

výnos nesmí překročit 2,5 kg na keř

6

školení vína nesmí probíhat metodou „barikování“

7

vína nesmí být vyrobena metodou dlouhodobého zrání na kvasničných kalech

8

jablečno-mléčná fermentace je povolena

9

zbytkový cukr ve víně je povolen do 15g/l

10

obsah alkoholu ve víně je omezen na maximálně 13,9% objemových

11

vína musí výrazně vykazovat typické senzorické vlastnosti Znojemské podoblasti

Značení VOC přináší spotřebiteli jasně čitelné informace. Tím nejdůležitějším, podle kterého identifikujete každou láhev, je páska kolem hrdla.

VOC Znojmo